Home

Gebruiksvoorwerpen van vroeger

23-feb-2020 - Bekijk het bord gebruiksvoorwerpen van vroeger van Corrie Poort op Pinterest. Bekijk meer ideeën over jeugdherinneringen, herinneringen, nostalgie Nostalgische voorwerpen Door nieuwe technologische vondsten, komt het geregeld voor dat we bepaalde zaken anders gaan doen en bepaalde voorwerpen niet meer gebruiken. Het zijn artikelen die voor hele uiteenlopende, maar soms ook de meeste simpele doeleinden gebruikt werden 25-aug-2016 - Bekijk het bord Oude gebruiksvoorwerpen van Geirnaert op Pinterest. Bekijk meer ideeën over jeugdherinneringen, herinneringen, nostalgie 18-nov-2017 - Bekijk het bord voorwerpen van vroeger waar je een herinnering aan hebt van laura op Pinterest. Bekijk meer ideeën over herinneringen, jeugdherinneringen, kindertijd Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen! Reacties 9. Pieter Monté says: 4.

Voordat koelkasten en vriezers hun intrede deden werden producten bewaard door gewoon ijs te gebruiken. Dit werd verzameld in de winter, meestal van bevroren meren en daarna in ouderwetse ijspakhuizen opgeslagen. Hulpmiddeltjes zoals deze werden gebruikt om grote blokken ijs te breken in kleinere stukken • Boodschappen vroeger en nu: bakker, slager, groenteboer / grote supermarkten, eten met de seizoenen / eten van over de hele wereld, fourniturenwinkel / kledingwinkel • Kleding vroeger en nu: zelf maken / kopen in de winkel, klederdracht / broeken voor meisjes • eVervoer vroeger en nu: stoomtrein, paard en wagen, 1 auto's Middeleeuwse gebruiksvoorwerpen In de late middeleeuwen, met de kerk als middelpunt van het culturele leven, zijn vele kostbare liturgische objecten voor de katholieke eredienst vervaardigd. Religieus vaatwerk zoals miskelken, wijwaterbakjes, pyxissen (hostiedozen) en wierookbranders beïnvloeden de smaak van welgestelde burgers

Naar aanleiding van een oud recept in Landleven juli/augustus 2014 kwamen er veel reacties binnen op de redactie. 'Wat leuk, dit ken ik nog van vroeger!', maar sommige lezers waren ook verward en onzeker: ging dit nou over melkmoes of over kruudmoes? Bekijk het recep Vroeger heb ik een presentatie van iemand bijgewoond die bij aanvang van de presentatie een vork in de lucht stak. Hij zei: Zoals jullie zien zitten er vier tanden aan deze vork. Daarna vervolgde hij met:''de eerste tand staat voor degene aan wie je verkoopt, de tweede tand staat voor jou als verkoper en de derde tand staat voor het product dat je verkoopt'', 'de vierde tand staat. Het bakje is van aluminium, de rode handgreep is van hout, Wie weet wat dit voor gebruiksvoorwerp van vroeger is? Het bakje is van aluminium, Misschien is deze rechtgebogen of zelfgemaakt. Vroeger werden er denk ik vooral tafelkaarsen gebruikt

Oude gereedschappen en machines Deze pagina laat een aantal hulpmiddelen, artikelen en apparaten zien die vroeger door de slager werden gebruikt tijdens het werk. Hij gebruikte ze om te snijden, te malen, te bewerken en te bewaren Ze zijn nu meestal alleen nog te zien in kleine streekmusea Van enkele gereedschappen is niet bekend waarvoor ze werden gebruikt; zie foto-bijschriften 'Onbekend'. Gebruik het reactieformulier onderaan deze pagina als u weet wat het is. Klik op een foto voor een vergroting, voor het starten van een fotopresentatie, of om zelf door het archief te bladeren

Oude gebruiksvoorwerpen. K watta. Een bonbons schaaltje, verzameld met de soldaatjes van de Kwatta. Dat roept herinneringen op. Als de oudere generatie het over Kwatta heeft bedoelen ze in veel gevallen chocolade. Het merk Kwatta is in plaats gekomen voor de naam van het product De rits heeft ook nooit een belangrijk probleem uit de wereld geholpen, want er zijn best alternatieven. Hij levert wel veel gebruiksgemak en is toepasbaar op een groot aantal artikelen zoals kleding, schoenen, etuis en tassen. En daarvoor diende uitvinder Gideon Sundback toch een ingenieus staaltje techniek op de vierkante centimeter te leveren In de vorige eeuw en daarvoor werd gebruik gemaakt van gereedschap waarvan we nu vaak nauwelijks nog weten waarvoor het werd gebruikt. Veel beroepen van toen zijn er niet meer of geautomatiseerd. Ook zijn gebruiksvoorwerpen, welke destijds erg handig waren in het huishouden, vervangen door moderne apparatuur De Herinneringskoffer zit boordevol gebruiksvoorwerpen en foto's van vroeger. Denk aan een koffiemolen, oude munten, Vim (veelgebruikt schuurpoeder) enz... Dit soort voorwerpen helpen ouderen van nu herinneringen uit het verleden terug te halen. Mensen met dementie blijven zich langer dingen van 'vroeger' herinneren, dan van kort geleden

670 ideeën over Gebruiksvoorwerpen van vroeger

Door middel van deze rubriek willen we eenieder de mogelijkheid bieden deze voorwerpen toch te bekijken. Ook hebben we zo de mogelijkheid Uw hulp in te roepen: weet U iets meer over een bepaald voorwerp meldt dit dat dan aan ons zodat we een zo goed mogelijke beschrijving bij het item kunnen plaatsen Voorwerpen van vroeger en nu - door Monique Groep 3-4 - Geschiedenis Benodigdheden: Stencil: Voorwerpen van vroeger en nu; 2 tafeltjes met bordjes 'vroeger' en 'nu' Een hoop voorwerpen van vroeger en nu (b.v. LP en CD, draaitelefoon en GSM etc.) A3-papier voor elk tweetal in je klas Evt. nog tekenpapier en potlode In het Kruideniersmuseum van Vroeger en Toen gaan wij ook op onze website terug in de tijd. De kruidenier (vroeger ook wel grutter genoemd, naar de grutten die men verkocht), is een detailhandelaar in 'droge' levensmiddelen. Als zodanig is hij te onderscheiden van de slager, de bakker en de groenteboer, die verse levensmiddelen verkopen. Door de opkomst

Het zijn soms grotere machines of kleinere gebruiksvoorwerpen. De gierpomp van vroeger. 08-11-2015 14:45 - Ingezonden door Redactie. In deze serie kijken we naar landbouwgereedschap van vroeger, dat hier en daar verspreid staat in de voortuin van woningen of boerderijen Met zoveel mooie kavels in onze wekelijkse antiekveilingen, worden we een beetje nostalgisch bij Catawiki. Om de goede oude tijd te vieren, hebben we een lijst van tien items samengesteld die vroeger standaard in elk huis te vinden waren. Hoeveel kun jij je er nog herinneren, of beter nog, hoeveel heb je er nog Dit artikel is een overzicht van de (menselijke) geschiedenis van het werelddeel Europa.Deze valt ruwweg chronologisch in te delen in de prehistorie, de klassieke oudheid, de middeleeuwen, de nieuwe tijd, de moderne tijd en de eigentijdse tijd.. Een Europese economische eenheid bestond in de oudheid in de vorm van het Romeinse handelsnetwerk; dit besloeg vooral het zuidelijk deel van het. Ding is de algemeene benaming van al wat bestaat, geschiedt, gedaan of gezegd wordt; bij voorkeur zegt men het van iets, dat levenloos is.Voorwerp noemt men iets wat voor ons oog duidelijk begrensd is, wat eene plaats in de ruimte inneemt, hetzij dit, leven heeft of niet.Zaak noemt men de (wezenlijk of denkbeeldig) bestaande dingen, voor zoover zij met ons in betrekking staan; verder ook. Op de boerderij in de schuur zag ik deze oude gebruiksvoorwerpen.Echtwel oud,terwijl ze vroeger veelvuldig gebruikt werden.Nu staan ze voor sier in de schuur.Els. Delen Populaire cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen

Inleiding Toen Frans van Geldorp en ik in 1993 besloten Ons Erfgoed te gaan uitgeven was de opzet vooral informatie te geven die voor genealogen van belang was. Een van de onderwerpen die aan de orde zouden komen waren de beroepen van vroeger. In het eerste jaar werd deze rubriek vooral verzorgd door Frans Onze boerderijkamer geeft een goede indruk van het interieur van vroegere boerderijen in Vriezenveen. Links achterin zie je de bedstee. Die is verassend klein. Bedenk echter dat mensen vroeger graag zittend sliepen, omdat je liggend dood ging (zo was het bijgeloof). Bovendien vind je in deze kamer een aantal oude gebruiksvoorwerpen Vroeger was alles beter: technologieën die enkel het kind van de jaren '70 kent. Je zult af en toe versteld staan van hoe kinderen omgaan met elektronische apparaten. Waar zíj zich dan echter weer over verbazen, is de kennis die jij hebt van de oude (voor hen vaak onbekende) machines waar jij mee bent opgegroeid

Als we om ons heen zien vinden we overal volop gebruiksvoorwerpen van hout. Zagen we enkele jaren geleden nog voornameUjk plastic gebruiksvoorwerpen in de huishouding, toch z^n er altyd mensen geweest die de voorkeur gaven' aan het prachtige natuurprodukt dat hout heet 22-jan-2020 - Bekijk het bord gebruiksvoorwerpen jeugd van Judith van Lange op Pinterest. Bekijk meer ideeën over jeugd, jeugdherinneringen, herinneringen De prehistorie is in elke cultuur de periode waarvan geen teksten bewaard zijn gebleven. Alles wat we van die periode weten hebben we dus uit andere bronnen zoals gebruiks- en kunstvoorwerpen, en andere resten van bewoning die archeologen opgraven. In de Lage Landen, dus ook in Nederland en België, eindigt de prehistorie wanneer de Romeinse veldheer Julius Caesar omstreeks 50 v. Chr. over. ALMELO - 'Kwatta, Ata, Abro, Verkade, Jozo, Hofnar,Flipje Tiel, Enkabe en nog veel en veel meer merken van weleer zorgen er voor dat oude tijden herleven Het kruidenierswinkeltje uit grootmoederstijd, straalt de sfeer uit van de jaren veertig van de vorige eeuw en geeft een blijk van herkenning De met recht trotse 'kruidenier' is Wijnand Veenendaal Dit boek geeft aan de hand van een groot aantal (dagelijkse) gebruiksvoorwerpen en bondige teksten een kleurrijk tijdsbeeld van de jaren '50 in Nederland. Lees de eerste pagina's. Productspecificaties. Inhoud Taal Ik vind er de dingen in terug van vroeger bij mijn oma thuis, en van toen mijn eigen vader en moeder jong waren

18 nostalgische voorwerpen, die je nu niet meer in huis

Radio in de jaren negentiendertig, -veertig en -vijftig. Home Ga ook naar: Muziek van de Jaren Vijftig . Op deze site kunnen korte en langere fragmenten worden beluisterd van radioprogramma's uit de jaren dertig, veertig en vijftig Met het woord jager-verzamelaar wordt de mens bedoeld uit de tijd dat mensen nog leefden van de jacht en van eetbare planten die ze verzamelden. Ze waren zelfvoorzienend voor hun voedsel, kleding, wapens en onderdak Voor het grootste deel van de geschiedenis van de moderne mens waren de mensen jagers en verzamelaars Huis van Gijn: Vreemde voorwerpen van vroeger. Wel eens gehoord van een lampetkan of een doofpot? Het zijn voorwerpen die vroeger veel werden gebruikt. In een modern huishouden zijn ze niet meer te vinden. Ze zijn overbodig geworden. Maar juist die eenvoudige gebruiksvoorwerpen vertellen ons veel over het leven van vroeger Vroeger was het niet ongebruikelijk om de was in de rivier te doen. Veel huizen hadden nog geen stromend water en door in de rivier te wassen, hoefde men niet met water te sjouwen. Echt hygiënisch was dit niet, want de rivier werd vaak ook als toilet gebruikt

Van Sophars Hof Brivka nijlpaard, hert, paard, grottenleeuw, beer, wolf, hyena, bever, maar ook van de mens en gebruiksvoorwerpen van de mens. Het is dus nooit saai daar te vertoeven met de hond. Prins Pepijn, de vader van Dunya. Prins Pepijn, mijn prachtige reu, waar ik helaas te vroeg afscheid van heb moeten nemen. Dunya en haar vader. Dunya Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum neemt jou mee terug in de tijd. Reis langs 160 oude ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen

Uit Grootmoederstijd

50 ideeën over Oude gebruiksvoorwerpen

 1. Kerstballen en ornamenten van gebruiksvoorwerpen. Bij Alles in Wonderland vind je een uitgebreidste collectie van bijzondere en unieke kerstballen en ornamenten voor in de kerstboom. Bekijk op deze pagina de adembenemende variëteit binnen ons aanbod aan kerstballen en ornamenten
 2. Gebruiksvoorwerpen van vroeger via een actuele foto getransformeerd naar maatschappelijke problemen van nu. Rob Chevallier, Met een knipoog naar vroeger. 4 maart 2020 - 10 april 2020. Gemeentehuis Epe Marktplein 1 8161 EE Epe 0578-678787 gemeente@epe.nl www.epe.nl @GemeenteEpe (twitter) Het gemeentehuis is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00.
 3. Datering van scherven en voorwerpen maakt het mogelijk de ouderdom van een beerput vast te stellen. Uit het gevonden afval kan veel over het dagelijks leven van vroeger worden afgeleid. Naast gebruiksvoorwerpen kan een oude beerput ook een schat aan organische resten bevatten. Ze vertellen iets over de eetgewoontes in het verleden

400+ ideeën over Voorwerpen van vroeger waar je een

 1. Door middel van versieringen wil men iets mooier maken en er een eigen identiteit aan geven. Dit was ook waarom vooral de vrouwen vroeger monogrammen op hun linnengoed borduurden. Hiermee werd uitgestraald; Dit is het beddengoed van mij/ mijn man/ mijn kind, of handdoek/zakdoek,servet enz
 2. In het Marker Museum vindt u klederdrachten en gebruiksvoorwerpen van vroeger. Het Marker Museum is gehuisvest in zes historische panden. Een huisje is nog ingericht als in 1932 toen er nog een vissersfamilie in het pand woonde. Het Marker Museum is tussen april en november geopend tussen 10.00 uur en 17:00 uur. Adres: Kerkbuurt 44-47, Marken
 3. Dan is een bezoek aan boerderijmuseum De Neeth een aanrader! Het museum heeft een unieke verzameling van gebruiksvoorwerpen van vroeger. Denk aan een gezellige boerenkeuken met geëmailleerde potten en pannen, verschillende kleine en grote landbouwwerktuigen, traditionele kledij en linnengoed van 1850 tot 1950 en veel meer

Den Haag - PostNL heeft vandaag 2 postzegelvellen uitgegeven met een overzicht van het openbaar vervoer in Nederland, vroeger en nu. Op de postzegels komt van alles voorbij, zoals verschillende middelen openbaar vervoer, oud en nieuw materieel, verschillende vervoerders, en bestaande en verdwenen routes in en tussen alle provincies Kerstballen en ornamenten van gebruiksvoorwerpen. Bij Alles in Wonderland vind je een uitgebreidste collectie van bijzondere en unieke kerstballen en ornamenten voor in de kerstboom. Bekijk op deze pagina de adembenemende variëteit binnen ons aanbod aan kerstballen en ornamenten. Door deze artikelen in je kerstboom te hangen, wordt je. Alzheimer Nederland zet zich in om dementie in de toekomst te voorkomen of te genezen. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving Met de komst van de televisie moest de radio wel wat terrein inleveren, maar nog altijd doet dit medium het goed bij een grote schare trouwe luisteraars. Met name de piratenzenders uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, zoals Radio Veronica en Radio Noordzee, roepen nog altijd veel nostalgische gevoelens op bij de jongere generatie van toen Gebruiksvoorwerpen van massief zilver; Vroeger was zilver bestek ook een teken van welvaart. Tegenwoordig wordt massief zilver bestek nauwelijks nog gebruikt en wordt het ook steeds minder als decoratie in huis gebruikt. Dit maakt dat zilver bestek steeds meer bij ons verkocht wordt

Na Louvre ook Drents Museum in Teheran | Drents Museum

Veel gebruiksvoorwerpen van vroeger worden in de hedendaagse landelijke keuken puur en alleen als decoratief gebruikt zoals e-maille vergieten, melkkannen, wasborden, opbergblikken, botervloten, aardappelmanden etc. Zoek de balans C e e s P r i n s e n . INHOUD . Twee kerstverhalen: De Klippel & De centenboom: Bank Numero 7 - een verhaal uit de dagen van het rijke roomse leven: Gebruiksvoorwerpen van vroeger 1 - Cees Prinsen is op zoek naar beschrijvingen van of herinneringen aan oude gebruiksvoorwerpen - Bekijk ze, en mail uw opmerkingen aan CuBra..

Printerversie || Bastion-Oranje, Den BoschOver het gebruik van kristallen en stenen - Tallsay

13 excentrieke voorwerpen van vroeger waar je nooit van

Oude Gebruiksvoorwerpen. Zonder enige kunstmatige aandrijving. Zo wil Wiel van Weblog Korenwolf het graag hebben vandaag en die zal hij krijgen ook! Om te beginnen met een zolderhoekje vol oud en versleten 'speelgoed'. Dit tafereeltje staat in onze 'Seasons' agenda en daar heb ik een foto van gemaakt. Het symbolisch oerbeeld van Oma en Opa Een oude reiskoffer met gebruiksvoorwerpen van vroeger laat leerlingen op school kennis maken met de wereld van Jet & Jan. Tijdens het museumbezoek stappen de leerlingen het leven van Jet & Jan letterlijk binnen. Ze maken mee, hoe het was in 1910 en wat Jet & Jan zoal op een dag deden en meemaakten Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, analytische cookies om het gebruik van de website te kunnen meten en marketing cookies om jouw ervaring op de website nog beter te maken Er zijn van die winkels die het midden houden tussen een rommelmarkt en een antiekhandel, waar gebruiksvoorwerpen van vroeger te koop zijn. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal geweest is aan.

Foto van Turkeyenhof, Bredene: Oude gebruiksvoorwerpen - bekijk 1.216 onthullende foto's en video's van Turkeyenhof gemaakt door Tripadvisor-leden Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Verster, A.J.G. - IJzer van vroeger, oude ijzeren gebruiksvoorwerpen

Hoe leefden de kinderen hier vroeger? | Cultuurkuur

Welke gebruiksvoorwerpen dat precies waren, weten we niet zeker. Daarvoor ontbreekt de boedelinventaris, die na de dood van Rubens is opgesteld. Toch toont het Rubenshuis vandaag een aantal voorwerpen die zeker in zijn huis stonden, zoals bustes, beeldjes, een tazza en een zilveren kan en schaal. Door archiefonderzoek weten we dat ze vroeger deel uitmaakten van de grot Beeldjes en voorwerpen van koper. 9 Stuks voor meer koper zie mijn andere Deze gebruikte men vroeger om vanuit een emmer het water te scheppen en tegen de ramen Verzameling indisch geel koperen/bronzen antieke voorwerpen dit betreft een leuk assortiment aan geel koperen gebruiksvoorwerpen. Ophalen of Verzenden. Zie. Ontdek de schuilkelder en kom ook genieten van de prachtige bloemen- en kruidentuin. Dit gezellige museum laat op interactieve wijze zien hoe het Kempische leven was, tot 1950. Unieke gebruiksvoorwerpen van vroeger vormen de basis voor een bijzondere verzameling Het museum is niet alleen geschikt om individueel te bezoeken, maar ook zeer aantrekkelijk voor groepen als families, vrienden of. Gebruiksvoorwerpen. Schaal met logo van een voetbalclub. Veel werk maar het resultaat was er naar. Kruikjes 2003. Deze ovale schaal van grove klei, soms gebruikt voor de vogeltjes, een ander vroeg mij die weer te maken en werd dan als fruitschaal gebruikt.... SCHAALsierlijk 2003 A.J.G. Verster IJzer van vroeger. oude ijzeren gebruiksvoorwerpen. Gedrukt boek . Onderwerpen Antiek, IJzersmeedkunst, Metaalbewerking Taal Nederlands Meer informatie Uitgever De Bussy, Amsterdam Verschenen 1964 Vul de vier cijfers van je postcode in en vind je Bibliotheek. Postcode: Vind mijn Bibliotheek. Delpher. Bekijk in Delpher. Praat.

Middeleeuwse gebruiksvoorwerpen - Museum Boijmans Van

Slagerij musea. Regelmatig komen bij 'Vers-inspiratie' e-mails binnen met vragen over de historie van het slagersvak. Voor de echte liefhebber hebben we deze pagina gemaakt waarop we de bij ons bekende musea hebben verzameld en hun gegevens aan jullie doorspelen Voorbeelden van thermoharders: Fenolformaldehyde (PF) of fenolhars Beter bekend onder de merknaam Bakeliet®. Vroeger was dit een vaak gebruikte kunststof (o.a. voor elektrische schakelaars) en ook vandaag wordt ze nog verwerkt in gebruiksvoorwerpen (bv. de zwarte handvaten van kookpotten). Melamineformaldehyde (MF Het hout en de gebruiksvoorwerpen van vroeger maken van de bar-restaurant l'Atelier een gezellig geheel. De menukaart met lokale gerechten zorgt voor een echte bergsfeer. Wij houden ervan met hout te werken. De houten beelden op de camping en de door ons gebouwde chalets zijn hiervan het resultaat

De 10 lekkerste recepten uit oma's koookboek Landleve

 1. 26-mag-2017 - Noi che non si sa come la nonna ti infilava da qualche parte la Spilla benedett
 2. Populaire namen vroeger en nu. Vanaf deze pagina kunt u verschillende lijsten met frequente namen bekijken. Hieronder kunt u een lijst bekijken van roepnamen van de Nederlanders in 1961 en van namen die zijn opgegeven bij de volkstelling van 1947 (officiële voornamen)
 3. imalistisch, eenvoudig en functioneel: Gebruiksvoorwerpen, zorgvuldig en met aandacht gemaakt. Inspiratiebron is het boerenlandleven van vroeger, maar mét eigentijds gevoel. Een houtkachel, een divan, een leeslicht en een theetafeltje. De materialen zijn stevig en natuurlijk
 4. In Oma's kamer vind u de prachtigste gebruiksvoorwerpen. Op dit moment is er visite en onthaalt ze haar gasten met met koffie. Koffie gemalen in een ouderwetse koffiemolen. Naast de huiskamer is het Kaaswinkeltje van Opa waar je nog veel meer dingen zult tegen komen die je van vroeger kent
 5. Voor de bereiding maken wij gebruik van verse ingrediënten. Naast de reguliere menukaart biedt de Ar ook traditionele Drentse maaltijden. Vanzelfsprekend houden wij rekening met speciale wensen en diëten. Restaurant en Museum. In ons restaurant proeft u de sfeer van vroeger en wordt u omringd door een verzameling oude gebruiksvoorwerpen
 6. Lorgnetten, afwaskwasten, een zakdoek van textiel. Waar vind je ze nog? Sommige handige gebruiksvoorwerpen zijn nergens meer te krijgen. Terwijl andere, bepaald onhandige artikelen niet uit te roeien zijn. Laten we, om te beginnen, maar eens een lijstje maken van gebruiksvoorwerpen waarvan de lezers van De Oud-Hagenaar nog heel goed weten wat het was, waa

Gebruiksvoorwerpen in je presentatie Rob Wuijste

 1. Kom kijken naar de tentoonstelling 'Gebruiksvoorwerpen van toen' en ontdek hoe er vroeger werd geleefd. EN TOEN? Door nieuwe technologische vondsten, komt het geregeld voor dat we bepaalde zaken anders gaan doen en bepaalde voorwerpen niet meer gebruiken.Tijdens de Kinderboekenweek kun je gebruiksvoorwerpen bewonderen uit de tijd van onze voorouders
 2. - antiek koperen gasstelletje met no 461 (Primus?) diameter 16 cm, 20 cm hoog - Primus gaspitje no 71, diameter 9 cm, 13 cm hoog. Mist een draaiknopje. - Antieke strijkbout van gietijzer, die vroeger verwarmd werd met kolen. Voorzien van houten handvat. (9x20x20 cm) - antieke kurkentrekker, lengte 15 cm - oude blaasbalg, voor bij de open haard. (18x49 cm) Alle hebben gebruiksspore
 3. De bezoekers brengen hun oude gebruiksvoorwerpen mee van vroeger. Dit levert een ochtend op met veel bijzondere verhalen. Gepost door De Buren op 10:00. Geen opmerkingen: Een reactie posten. Nieuwere post Oudere post Homepage. Ontmoetingsplaats De Buren Dorpsstraat 6, 2381 EL
 4. 50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen

Wie weet wat dit voor gebruiksvoorwerp van vroeger is

 1. Het clichébeeld van langharige jongemannen was in werkelijkheid een uitzondering. Veel mensen deden helemaal niet mee aan de mode. Misschien omdat ze er niet van hielden, of omdat ze het niet mochten van hun ouders. Vaak ook omdat ze niet van de leeftijd (15-25) waren waarop nu ons stereotype beeld van de jaren '60 gebaseerd is
 2. Vroeger maakte men vooral gebruiksvoorwerpen zoals bekers en schalen van derde gehalte zilver. Soms komen we ook sieraden van 800/1000ste zilver tegen. Sieraden en gebruiksvoorwerpen gemaakt uit derde gehalte zilver zijn vaak gestempeld met de cijfers 800
 3. Dit museum in de voormalige pastorie, vlakbij de kerk, roept het materiaal en het leven van weleer op. Ter plaatse : traditionele klederdracht, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen, oude foto's. Dit museum, opgericht door de inwoners van Saint-Sorlin-d'Arves, is geopend sinds 1977
 4. Plakjes gekookte worst, ossenworst en leverworst, waren vroeger zeer in trek als snack. Ze werden of puur gegeten, of met mosterd, of gegarneerd met een stukje fruit, komkommer of augurk. Haring met uitjes Ook vroeger werd de zoute haring al op feestjes geserveerd. Lekker in stukken gesneden, met een Hollands vlaggetje in het mootje
 5. De oudste gegevens over omgang met doden stammen uit 3500 voor Christus. Grote stenen uit de voorlaatste IJstijd werden in ons land gebruikt om hunebedden te maken. Voor het Trechterbekervolk - genoemd naar een van hun gebruiksvoorwerpen - waren deze hunebedden de plek waar zij hun doden collectief konden begraven
 6. Hout werd in de ijzertijd en middeleeuwen veel gebruikt als grondstof. Niet alleen voor de vele vuurtjes die werden gestookt waar men zich bij kon warmen, maar ook voor bijvoorbeeld het koken van eten, smeden en pottenbakken. Daarnaast werden er van hout allerlei gebruiksvoorwerpen gemaakt
 7. Vroeger maakten deze gebruiksvoorwerpen het leven van mensen gemakkelijker. Tegenwoordig dienen ze als een herinnering aan de hoeveelheid werk die nodig was om simpelweg te overleven
Sleedoorn, Prunus spinosa | de groene ruimte van DrentheMaak kennis met het Maagdenhuis: kleinste museum van Antwerpen

Oude gereedschappen en machines - Vers-inspiratie Hom

2. Betekenissen van kinderen . Expirementeren met materialen . Plezier hebben in / zich vrij voeln in het zich uiten . Hoe was het vroeger bij opa en oma. Wat voor speelgoed hadden ze vroeger. Foto's van vroeger en nu bekijken . 2. Bedoelingen van dit thema . Het stimuleren van de creativiteit . Het werken aan tijdsbesef. Oefenen van de fijne. In de Middeleeuwen spreken we van een agrarische maatschappij. Dat betekent dat de boeren het belangrijkst waren. Men leefde van wat de grond opleverde. Was de oogst slecht, dan was er hongersnood. Vroeger kon men eten niet lang bewaren. Alles dat op het land verbouwd werd, was van de heer Het is nog te vroeg om te zeggen waarom deze voorwerpen verborgen werden en waarvoor ze werden gebruikt. Het kan zijn dat de gereedschappen werden gebruikt om kleding te maken en te repareren, slotenmakerij, handel met andere gevangenen of wellicht als voorbereiding op een ontsnapping OVER HET MUSEUM. Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven met diverse authentieke gebouwen, ieder met z'n eigen inventaris en verhaal, veel gebruiksvoorwerpen geven een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo'n 100 jaar geleden

Oude gereedschappen - Historisch Anlo

In de kelder van het Huis van Montfoort is een groot depot met objecten uit de Montfoortse geschiedenis. Een groot aantal ambachtelijke werktuigen die vroeger gebruikt werden. Foto's. Sinds de intrede van de foto's zijn er ook veel gemaakt in Gebruiksvoorwerp. Armschild Gereedschap. Tabakspijp Gebruiksvoorwerp. Bestuur. Leden van het. Samen met de schilderijen van de Nederlandse Stijl-kunstenaars Mondriaan, Van Doesburg en Van der Leck bood Malevich' werk een uitstekend beeld van de geometrisch-abstracte kunst. Met de meubels van Stijl-lid Gerrit Rietveld en de gebruiksvoorwerpen van aan het Bauhaus gelieerde ontwerpers werd een goed beeld gegeven van constructivistische en functionalistische vormgeving

Ritssluiting / Gebruiksvoorwerpen / Uitvindingen

Ook werden er vroeger veel munten mee vervaardigd. Dus heeft u nog ergens een gouden munt liggen is het zeker de moeite waard om eens te laten nakijken of het niet 20 karaat aan goud gehalte heeft. Dit wordt meestal voor de vervaardiging van gebruiksvoorwerpen gebruikt. 950/000. Sieraden van platina zijn heel zuiver Antieke gebruiksvoorwerpen . Online help Handleiding voor optimaal gebruik. Klik op voor vele handige functies. Geld verdienen door sponsoring 60% van de ontvangen commissie: 7542 Enschede. Social Market: Goedkoopste AOv voor ZZP'ers, MKB'ers en DGA's. Per jaar (*): € 76,2

Gebruiksvoorwerpen - Heemkunde Hom

14 aanbiedingen in januari - Koop en verkoop flitspuit eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor Bij de besnijdenis van een jongen, die meestal tussen zijn achtste en twaalfde jaar plaatsvindt, wordt een stukje van de voorhuid afgesneden. Vroeger gebeurde dit door een besnijder ('tyalak'), tegenwoordig gaat men ervoor naar de dokter. De besnijdenis van een jongen wordt, anders dan die van een meisje, meestal uitgebreid gevierd Levenskracht van de Berk. De afgevallen repen werden vroeger gebruikt als dakbedekking en er werden gebruiksvoorwerpen van gemaakt zoals bijvoorbeeld schoenen en manden. De ovale / ruitvormige bladeren hebben een dubbelgezaagde rand en ritselen bij het minste zuchtje wind

Geschiedenis van het geld

Gemma Augustea, Romeins camee van onyx (foto: Wikipedia) De naam onyx werd in vroeger tijden gegeven aan stenen die wij nu agaat noemen. De steen die wij nu onyx noemen, heette vroeger jaspis. Pas sinds de 18e eeuw wordt de naam onyx alleen nog gegeven aan zwarte chalcedoon. Dat doen we tegenwoordig nog steeds Hoe mensen vroeger dachten over dromen Mensen denken verschillend over dromen. Wat ze betekenen, óf ze iets betekenen en of ze van belang zijn. tegenwoordig zijn er zoveel onderzoeken gedaan, dat we een redelijk beeld kunnen krijgen van het nut van dromen Tag: gebruiksvoorwerpen. Geplaatst op 30 mei 2020 10 juni 2020. Alles is anders. Alles is anders, dat slaat op veel dingen in deze tijd van het Coronavirus. Maar het slaat ook op vroeger en nu: alles is anders, sneller, gemechaniseerder, gehaaster,. Herinneringen aan dingen van vroeger die nog altijd vertrouwd voelen, zijn een mooi aanknopingspunt voor gesprekken als iemand dementie heeft. Een oud schoolrapport, vakantie-albums, gebruiksvoorwerpen, muziek, prentenboeken. Alles wat een beroep doet op herinneringen van mensen, zet ze letterlijk weer op de praatstoel Hier kunt u van alles leren over de honingbijen en kunt u rustig achter glas de bijenkasten bekijken. Verder zijn hier o.a. oude imker gereedschappen en korven te zien. De honing van onze museumbijen kunt u kopen (zo lang de voorraad strekt) bij de ingang/kassa van het museum Ook was de eerste 'kerstbal' helemaal geen bal: de eerste kerstbomen in de negentiende eeuw werden versierd met fruit en noten. Het was vroeger gebruikelijk om je koffie te drinken van het schoteltje in plaats van uit een kopje. En er is niets zo moeilijk als het ontwerpen van een stoel. Ook kijkt Meindertsma bij elk voorwerp naar de toekomst

 • Elektrisch veld definitie.
 • Sparta JO12.
 • Peuter vertellen zwangerschap.
 • Wat zeg je tegen iemand die depressief is.
 • Hoe lang kun je filmen met iPhone.
 • Constateren in een zin.
 • Lieveheersbeestje larve.
 • Gemeente Axel.
 • Daktarin bijwerkingen.
 • Elektrische buitenboordmotor met ingebouwde accu.
 • Fax internet.
 • Dhr. voorbeeld.
 • Nazgûl.
 • 127 film roll.
 • Absolut Leuven.
 • BBQ Boek Weber.
 • Torus mandibularis kwaadaardig.
 • Wandelen Feriolo.
 • Bloed, zweet en tranen film.
 • Wanneer BTW verklaring boot.
 • Milieudienst Heist op den Berg.
 • Dark souls 3 learning pyromancy.
 • Milieudienst Heist op den Berg.
 • Bloem reinheid.
 • Jaarschema Psychologie vu 2020.
 • Fondant op cake plakken.
 • Horzel in huid.
 • Beste tandarts Rotterdam noord.
 • Laser Clinic Antwerpen.
 • Pasta met zalm en spinazie.
 • Zwaluw in de stad.
 • MKIN.
 • Gietklei kleuren.
 • Rondkomen van 2000 euro per maand.
 • Zaagbekeend puzzelwoord.
 • Aardappel oven Jamie Oliver.
 • Is AliExpress betrouwbaar.
 • Thorens restauratie.
 • Which Invicta Pro Diver is the best?.
 • Resolutie aannemen.
 • SLO doelen groep 3.